lördag, oktober 04, 2008
Färg på skärbrädan
För några månader sedan köpte vi två nya skärbrädor till köket. Vi köpte en röd och en svart för att använda till antingen kött eller grönsaker. Men vilken färg ska vara till kött och vilken ska man ha till grönsaker? Jag tyckte att svart ska vara till kött (bränt kött) och röd skulle vara till grönsaker (röd tomat eller röd parika). Men min bättre hälft tyckte nog tvärtom. Men nu när jag använt de ett tag så känns inte det så genomtänkt med svart till kött och rött till grönsaker, jag får alltid fundera på vilken skärbräda som hör till rätt mat. Nu känns det kanske att man borde ta tvärtom, dvs rött kött och svarta grönsaker.... Men det går ju inte att ändra förrän vi köper nya och då kanske jag vant mig vid bränt kött.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Jag som har jobbat som restaurant chef i ca 10ar i england kan saga att
Rod= Ratt kott
Gul=Tillagat kott
Bla=Fisk
Gron= Gronsaker som ar redo att atas
Brun=Icke redo att ata gronsaker
Vit=Ost och brod
Skicka en kommentar